• 24/7 bestellen
  • Snelle levering door heel Nederland - Levering naar Duitsland en België op aanvraag.
  • email: info@haverkamp-tegels.nl
Home » Blog

Nieuwe serie van Sottocer

De nieuwe serie van Egmont is bijzonder net zoals de rest van de collectie.. Een vintage tegels dat geweldig te combineren is met een strak en modern interieur.. 

Lees meer »

De nieuwe series van Flaviker

De serie Navona is geïnspireerd op de marmersoort genaamd travertin die vroeger veel werd gebruikt in oude gebouwen. Travertin is te herkennen aan het ruwe uiterlijk met gaten in het oppervlak. Deze gaten worden na verwerking gevuld met cement of hars. Tot op de dag van vandaag laten kunstenaars en architecten zich door dit materiaal inspireren. De travertin die Navona reproduceert lijkt ongevuld te zijn maar heeft een dichte oppervlakte. De serie Navona biedt namelijk een esthetiek van het originele materiaal in combinatie met de veelzijdigheid en bruikbaarheid van keramiek.

Lees meer »

De nieuwe serie van Sphinx - Marbles

Marmer is eeuwenoud en tijdloos. Het geeft een boeiend effect en zal nooit vervelen. Ook is marmer perfect toepasbaar in veel interieurs en badkamers. De look van marmer staat voor veel mensen symbool voor rijkdom, puurheid en status. De keramische serie Marbles van Sphinx, doet denken aan het type marmer dat erg populair was onder de oud Grieken en Romeinen. Zij gebruikten het voor het maken van bijzondere kunstwerken en gebouwen. Het werd gewonnen in de stad Carrara in de provincie Massa en Carrara in de Lunigiana, het noordelijkste puntje van het hedendaagse Toscane (Italië).

Lees meer »

Gerecycled materiaal

Ook de tegelwereld staat niet stil als het om verduurzamen gaat (circulaire bouw). Mosa is erin geslaagd om 33% van hun collectie te maken met gerecycled materiaal. Dit zorgt weer voor minder gebruik van nieuwe grondstoffen omdat oude grondstoffen hergebruikt worden.

Lees meer »

Sottocer

Sottocer is een fabrikant die echt een vintage wand en vloerspecialist genoemd mag worden

Lees meer »