De nieuwe serie van Sphinx - Marbles

Gepubliceerd op 1 november 2021 om 14:12

Marmer is eeuwenoud en tijdloos. Het geeft een boeiend effect en zal nooit vervelen. Ook is marmer perfect toepasbaar in veel interieurs en badkamers. De look van marmer staat voor veel mensen symbool voor rijkdom, puurheid en status. De keramische serie Marbles van Sphinx, doet denken aan het type marmer dat erg populair was onder de oud Grieken en Romeinen. Zij gebruikten het voor het maken van bijzondere kunstwerken en gebouwen. Het werd gewonnen in de stad Carrara in de provincie Massa en Carrara in de Lunigiana, het noordelijkste puntje van het hedendaagse Toscane (Italië).

“Michelangelo” was een Italiaanse architect en dichter. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste kunstenaars uit de Italiaanse renaissance. Hij zag de schoonheid van marmer en de sfeer die het uitstraalde. Michelangelo gebruikte marmer daarom veelvuldig voor zijn unieke kunst- en beeldhouwwerken.

De schoonheid van marmer is duidelijk weer helemaal terug. Sphinx speelt met de serie Marbles in op de herboren behoefte naar deze luxe materialen. Met deze praktische en onderhoudsvriendelijke keramische variant kan iedereen genieten van deze eeuwenoude luxe uitstraling.

 

Te bezichtigen in de showroom van Julius vd Werf in Sneek en Groningen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.